“Първият мандат предполагам, че ще бъде връчен скоро. Няма срок той

...
“Първият мандат предполагам, че ще бъде връчен скоро. Няма срок той
Коментари Харесай

Симона Велева: Няма срок да бъде връчен първият мандат

“Първият мандат допускам, че ще бъде връчен скоро. Няма период той да бъде връчен ”, сподели пред bTV докторът по конституционно право Симона Велева.

“Президентът даде задоволителен период на парламентарните групи, с цел да създадат съвещания. Трябва да се подчертае, че няма закъснение на конституционната процедура, дори в противен случай. Това е ролята на президента в нея да даде късмет на парламентарните групи да се схванат между тях, с цел да е ясно дали този път ще има правителство или ще вървим още веднъж на избори ”, добави Велева. 

Дотогава би трябвало да има изясненост кой би подкрепил ГЕРБ

Тя акцентира, че откакто бъде връчен мандатът, претендентът за министър председател на най-голямата парламентарна партия ще има 7-дневен период, с цел да предложи собствен състав на държавно управление.

„ За последните години, откогато сме в тази своевременна парламентарна рецесия са дадени близо 500 млн. лв. за избори. В интерес на всички е да се сформира държавно управление, в случай че това не стане по-скоро вотът ще е през лятото “, бе безапелационна Велева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР